Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen over KION Thuis

KION Thuis is de oppasservice van KION waarmee ouders een kwalitatieve en betrouwbare oppas kunnen vinden in Nijmegen en omgeving. KION beheert het online platform en is niet betrokken bij de afspraken tussen ouders en oppassen.

Om een oppas te kunnen benaderen, dien je eerst een account aan te maken. Dat doe je door je te registreren met e-mailadres en een wachtwoord. Vervolgens wordt gevraagd naar je NAW gegevens en een foto. De NAW gegevens worden gebruikt om de afstand tot oppassen in de buurt te berekenen.

Onze oppassen zijn werkzaam als pedagogisch medewerker of volgen een pedagogische opleiding. Zij hebben veel affiniteit met het werken met kinderen. De oppassen zijn door ons persoonlijk gescreend op opleiding, VOG en het wel of niet hebben van een kinder-EHBO.

De oppassen worden door ons persoonlijk gescreend. Dit betekent dat wij de oppas uitnodigen voor een persoonlijk gesprek. Daarin komt onder andere de motivatie om als oppas te gaan werken aan de orde en een controle van het diploma of de opleiding, referentie, VOG en eventueel het kinder-EHBO.

Onze oppassen geven in hun profiel aan wanneer zij in principe beschikbaar zijn. Het kan natuurlijk voorkomen dat zij op het gewenste moment al een andere afspraak hebben gepland. Wij adviseren daarom om tijdig een oppasafspraak te maken.

Om de privacy van de oppassen te waarborgen staan er geen contactgegevens van de oppassen op onze website. Je kunt contact leggen met de oppassen via de online berichtenservice.

De tarieven variëren van € 2,50 om KION Thuis één week uit te proberen tot € 9,- per maand. Dit bedrag wordt bij registratie betaald. Het tariefplan geldt alleen voor het gebruik van het online platform. Daarnaast betaal je aan de oppas een uurtarief voor de oppaswerkzaamheden. Dit betaal je direct na afloop van de oppasdienst aan de oppas.

Het uurtarief verschilt per situatie en is afhankelijk van de werkzaamheden, het aantal kinderen, of kinderen wakker zijn of slapen en de leeftijd van de oppas. Het uurtarief komt tot stand in overeenstemming met de oppas. Bekijk ook eens de richtlijnen voor oppastarieven van het Nibud.

De oppasservice KION Thuis valt niet onder de Wet kinderopvang. Voor onze oppasdiensten kun je daarom geen kinderopvangtoeslag aanvragen.

Werk je als pedagogisch medewerker of gastouder in de kinderopvang, of volg je een aanverwante studie? Leuk! Maak alvast een oppasprofiel aan, want je komt in aanmerking om als oppas te werken via KION Thuis. Voordat je profiel online verschijnt screenen wij jouw gegevens. Werk je nog niet als pedagogisch medewerker bij KION? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

Mocht je onverhoopt ontevreden zijn over de geleverde dienst, bespreek dit dan met de oppas. Indien jullie er onderling niet uitkomen, worden wij hiervan graag op de hoogte gesteld via het contactformulier op deze website.